World Sea Fishing Forums banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Banned
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter #1
when going out in the boat the we motored out for a bout 1 mile / 10 Min's at a bout 2500 revs / 6 knots then when we get past a monitoring post we open up the engine to 5500 revs / 30 - 34 knots . the problem i have is the last trip the engine ran for 3 Min's at 5500 then drop ed back to 2500 but sounded like it was flooding . we anchored up and fished and when we motored back in it was fine for a bout 10 Min's than it drop ed back and sounded like a bag of nails a gain

any ideas what it may be
any help would be of help

thanks chazz
 

·
Registered
Joined
·
5,557 Posts
Have you got one of the self venting caps on your tank Chazz? They are not good at full throttle especially if there is a bit of clag in it. Failing that sounds like fuel pump or carb. You need to put a low pressure guage on a 'T' piece in the fuel line between carb and fuel pump to check the fuel pressure. Also check the float bowls that there is no water in there.

There is a safety feature built in to yours that limits the engine revs if the oil pressure drops or the engine temp rises too high through lack ofcooling water.

There is also the remote chance that the electronic ignition is developing a fault at a certain temp.

Bit difficult to diagnose without seeing it and checking a few things out.

I will have a look if you want next time you come down. Are you coming this way Tuesday?
 
1 - 2 of 2 Posts
Top